Grundkurser & terminsträning

Samtliga Qi Gongkurser nedan är medicinska.

Inre utveckling, Ba gua Qi Gong

Qi Gong kursen ” Inre utveckling ” har fokus på att stödja den personliga utvecklingen och ger dig nycklar att öppna upp inom dig själv till dig själv. På så sätt är det lättare för dig att ta hand om dig själv på ett kärleksfullt sätt. Inom ramen för dessa övningar kan Du öva mindfulness, och på så sätt låta ditt sinne att lysa upp din inre natur med närvarons solsken.

Den ger dig möjlighet att få vädra ut psykisk och fysik spänning, så att du i vardagen har ett större lugn inom dig själv.

Kursen är på tre timmar, kurskompendium ingår. Du kan efter kursen öva på egen hand eller komma på dropp in lektioner för att få lära dig mer och få öva i grupp.

Kurskompendie ingår .

Energiladdaren, Ba gua Qi Gong

På Qi Gong kursen Energiladdaren får du lära dig övningar som verkligen stärker kroppens självläkande processer och får den inre livsenergin att flöda fritt som en ren frisk vårbäck

Metoden är enkel att utföra. Ger inre kraft och har hjälpt många att komma tillbaka efter en utmattnings period. I Qi Gong möts meditation, mindfulness och kinesisk medicin i en fruktbar förening. Det går att beskriva denna Qi Gong form som både rörelsemeditation och mentalträning samtidig.

Kursen är på tre timmar, kurskompendium ingår. Du kan efter kursen öva på egen hand eller komma på dropp in lektioner för att få lära dig mer och få öva i grupp.

Meditativ Andning, Ba gua Qi Gong

Längtar du efter att få uppleva ett inre lugn, är dörren in till ditt inre lugn Meditativ Andning. Känner du att du behöver få lufta ditt inre, att du har trängt undan känslor och reaktioner som nu ligger där i ditt inre och skapar inre stress? Längtar du efter att kunna vila djupare inom dig själv? Önskar du öppna upp inom dig själv och ventilera ditt innersta med ren frisk livskraft? Är mini retreatet Meditativ Andning det du längtar efter.

Andningens rytm och djup påverkar medvetande tillståndet, så det är intressant att utforska och lära känna sitt innersta jag med hjälp av olika andnings övningar.

På kursen Meditativ Andning kommer du att få smaka på många olika andningstekniker så som Yoga andnings teknik, Psykoterapeutisk andnings teknik, Mindfulness andning teknik & Qi Gong andnings tekniker.

Kursen är på tre timmar, kurskompendium ingår. Du kan efter kursen öva på egen hand eller komma på dropp in lektioner för att få lära dig mer och få öva i grupp.

Walking Qi Gong och meditation

Vi tränar, mediterar och övar mindfulness på en och samma gång i Delsjön. Denna dag ger dig all kunskap du behöver för att kunna fortsätta träna hemma. Walking Qi Gong stärker kraftfullt din energi, du kan räkna med att du känner skillnad redan under dagen.


Grundkurs Ba Gua Qi Gong

En metod att lösa upp stress och skapa inre lugn och medveten närvaro i nuet. Med andra ord är Ba Gua Qi Gong en investering i din hälsa och ditt välmående. Denna metod är lika enkel som effektiv och du kan utöva den vart du än är.


Grundkurs i 18 Lohan hands

Youtube Lohan Qi Gong

Denna Form lär du dig under två terminer, två timmar vid 10 tillfällen.

I Lohan Qi Gong är det framförallt specifika rörelser som öppnar flödet av din livsenergi. Rörelserna glider mjukt in i varandra och ger dig en djup massage som laddar dina ”batterier med glädje” .

Lohan är en dynamisk Qi Gong metod som ökar din självkänsla och stärker ditt inre lugn .

Denna form av Qi Gong ger dig ökad smidighet och kroppsstyrka och stärker din koncentrations förmåga. Inom ramen av dessa Qi Gong övningar kan man öva mindfulness kroppsscanning.

Lohan är ”power Qi Gong” och ger mängder med livsenergi .


Grundkurs i Ba gua Tai Chi Qi Gong svärds form

Youtube Ba gua Tai Chi Qi Gong svärds form

Grundkursen är 6 måndagar i Botaniska trädgården!

Föreställ dig att du befinner dig på en stor gräsmatta en våreftermiddag. Solen skiner och du hör en koltrast sjunga. Du rör dig mjukt och långsamt i ett rörelsemönster som när ditt inre, stärker din grundkraft, och skyddar din livsenergi!

Du praktiserar ett mycket kraftfullt läkande Qi Gong system vid namn Ba Gua Tai Chi Qi Gong svärdsform Detta system stärker njurens Qi.
Njurens Qi är grunden för den ursprungliga balansen mellan Yin Qi och Yang Qi i kroppen, därmed påverkar njurens Qi alla organ. När njures Qi försvagas åldras kroppen. .

Svärds Qi Gong ger resultat snabbt och rörelserna är eleganta med andra ord är detta Qi Gongens Rolls Royce.

Kurser